G. A. Hagemanns Kollegium

Fællesområder

Spisesalen

I underetagen på kollegiet har vi en stor spisesal med tilstødende festsal. Spisesalen er rum for alle dagens måltider, og vi har ingen faste pladser. Derfor kender alle hinanden på tværs af gangene, på trods af at vi er 61 alumner.

 
Festsalen: Når kollegiet holder fest, bliver festsalen fyldt med dansende og feststemte alumner. Hvis du vil have et overblik over, hvilke fester kollegiet har tradition for at holde, se da ”Årets gang” under menupunktet ”Kollegielivet”. I hverdagene bruges salen til bordtennis, bordfodbold eller generel afslapning i vores hyggekrog. 
 
Læsesalen: Som noget helt unikt fik vores kollegium lov til at omdanne vores gamle loftsrum til en arkitektdesignet læsesal, da det blev renoveret i XXX. Den bliver i dag flittigt brugt af alumnerne, når studiet kalder. 
 
Terrassen: I gården har vi en dejlig terrasse der henover sommeren bliver alumnernes yndlingsopholdssted når vejret tillader det. Ofte vælger alumnerne at mase sig sammen på terrassens bænke for at spise frokost og middagsmad udendørs. Endvidere bliver gasgrillen i disse Spisesalen: I underetagen på kollegiet har vi en stor spisesal med tilstødende festsal. Spisesalen er rum for alle dagens måltider, og vi har ingen faste pladser. Derfor kender alle hinanden på tværs af gangene, på trods af at vi er 61 alumner. 

Festsalen

Når kollegiet holder fest, bliver festsalen fyldt med dansende og feststemte alumner. Kollegiet har en række traditionsrige fester, som kræver en god stor festsal. I hverdagene bruges salen til bordtennis, bordfodbold, billard og især som hjemmebiograf hvor en projektor sørger for alsidig underholdning til alumnerne. Den bruges til alt fra FIFA-turneringer til seriemaraton eller en god søndagsfilm. 

Læsesalen 

Som noget helt unikt fik vores kollegium lov til at omdanne vores gamle loftsrum til en arkitektdesignet læsesal, da det blev renoveret i 2010. Den bliver i dag flittigt brugt af alumnerne - især når eksamnerne presser på. 

Terrassen

I gården har vi en dejlig terrasse der henover sommeren bliver alumnernes yndlingsopholdssted når vejret tillader det. Ofte vælger alumnerne at mase sig sammen på terrassens bænke, eller den hjemmelavede udesofa af upcyclede europaller, bedre kendt som 'Pallen'. Terrassen er et skønt sted at spise frokost og middagsmad udendørs, samt arbejde på sine tan-lines. I disse måneder bliver gasgrillen benyttet flittigt på de lange sommeraftener.

Træningsgården

Ved siden af terrassen er et hjørne af gården blevet indrettet som træningsområde. Her findes måtter, vægte og diverse træningsudstyr, som flittigt benyttes af kollegianerne til at holde deres sundhed ved lige, og sikre at både krop og sjæl er klar til lange sommeraftener i badetøj på Amerika Kaj. Træningsgården er efter sigende også yderst populær blandt kollegiets kvindelige naboer, da de mandlige alumner som oftest træner i bar overkrop, hvorfor træningsgården også ofte omtales med smil på læben som 'Prison Yard'.

Loungen

På fjerde sal findes kollegiets lounge. Indrettet med sofaer, bogfyldte reoler, tæpper og projektor er loungen det perfekte sted til underholdning og forbybelse i såvel skønlitteratur som søndagsfilm, eller blot til at slappe af i rolige, behagelige omgivelser på kongernes sal.

Tekøkkener

På hver sal findes der et tekøkken til salens alumner med hvad der dertil hører af køkkenudstyr. Hver sal har indrettet deres tekøkenner på forskellig vis, og på den måde afspejler tekøkennerne på mange måder salenes karakter og personlighed. Alle køkkener er dog som minimum udstyret med køleskab, mikroovn og elkedel. 

Ølkælder

Kollegiet har indrettet en ølkælder i kælderetagen, hvorfra der sælges øl, vand, vin, slik, chips etc. Udvalget varierer alt afhængig af hvilke alumner der administrerer ølkælderen, men ølkælderen er altid oplagt til at stille den søde tand når der skal ses film eller serier, eller til at sikre de helt rette drikkevarer til fredagens festlige middagsmåltid.

Cykelkælder

For de alumner der ikke ønsker at deres cykel står på gaden, har kollegiet en cykelkælder med dør ud mod gaden hvori ens cykel kan stå trygt og sikkert.

Vaskerum

I underetagen findes også et vaskerum med to store vaskemaskiner samt en tørretumbler og tilhørende tørrerum.

Værksted

På 4. sal har vi et værksted med et stort udvalg af værktøj. Her kan man bygge møbler til sit værelse, male, bore you name it.

Batiquerum

Batiquerummet ligger i kælderen lige ved spisesalen. Dette rum kan reserveres til private middage, gruppearbejde m.m. Man skriver sig blot på kalenderen ved døren.